Kert Suli – Augusztus

Dísznövényeinket, gyepünket rendszeresen öntözzük. Napközben, amikor növényeink felforrósodnak a tűző napon nem szabad locsolni, mert leforrázzuk őket. Locsolást kora reggel, vagy este kell végezni.

A tűlevelű sövényeket augusztusban metsszük. A sövény oldalfalai semmi esetre sem lehetnek teljesen merőlegesek. A sövénynek felfelé kissé keskenyednie kell. Egyébként hamarosan felkopaszodik, és igen csúnya látványt nyújt. Néhány helyen, a sövény oldalán vagy tetején, nagyon erős hajtások jelennek meg. Ezeket a nyírás előtt metszőollóval a kívánt magasságnál, illetve szélességnél néhány centiméterrel kisebbekre vágjuk vissza. Csak ezután nyírjuk a sövényt.
A szoliter tűlevelűeket csak akkor metsszük, ha feltétlenül szükséges alakjuk korrigálása.

Augusztusban még gyakran van nagyon meleg, napos idő. A frissen ültetett tűlevelűek csak akkor gyökeresednek meg biztosan, ha túlzott párologtatásukat megakadályozzuk. A rendszeres öntözés még önmagában még nem elegendő. Legjobb, ha az egész fát árnyékoljuk, lehet gyékénnyel vagy valamilyen állványzatra terített vászonnal is. Az árnyékoló anyagot nagyon meleg napokon tartsuk állandóan nedvesen.

Csaknem valamennyi elvirágzott évelőt augusztus közepétől, végétől szét lehet osztani, és átültetni. Így még elegendő idejük van arra, hogy a tél beálltáig meggyökeresedjenek, és a telet károsodás nélkül átvészeljék. A gyökeresedés serkentésére a frissen ültetett évelők közötti talajt kb. 3cm vastagon tőzeggel, vagy komposzttal takarjuk le. A talajt takarás után azonnal alaposan öntözzük be, így a talaj nagyon sokáig megtartja a nedvességet.

A tigrisliliom tövénél növő sarjhagymákat augusztusban gyűjtsük össze, és ültessük el. A sarjhagymáknak kevés hely kell, elég, ha 10-15cm-es sortávolságra ültetjük őket. A tőtávolság 5cm legyen.